Γλυκά Ανατολής – Sweets from the Μiddle Εast

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων στη Ζαχαροπλαστική Τέχνη, δίνοντας έμφαση στα μυστικά των ανατολίτικων γλυκών.

Με την καθοδήγηση του ταλαντούχου Pastry Chef και μετρ των σιροπιαστών Ζοζέφ Αζζάμ, ταξίδεψε μέχρι την Ανατολή και μυήσου  στα μυστικά των Σιροπιαστών Γλυκών.

Πολίτικο Γλυκό

  • Καζάν Ντιμπί με κρέμα
  • Τρίγωνο με κρέμα και άρωμα μαστίχας
  • Τρίγωνο με αμύγδαλο και άχνη

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΑΖΖΑΜ ΖΟΣΕΦ (Pastry Chef)

Είναι ιδρυτικό μέλος στη Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος. Ως ζαχαροπλάστης γνωρίζει όλη την γκάμα των γλυκών της Ζαχαροπλαστικής Τέχνης (γαλλικά, ευρωπαϊκά, ελληνικά). Η εξειδίκευσή του όμως είναι η Ανατολίτικη Ζαχαροπλαστική, λόγω και της καταγωγής του από το Λίβανο.

Υπηρετεί το επάγγελμα της  Ζαχαροπλαστικής  επί 30 χρόνια. Ξεκίνησε από την ηλικία των 16 ετών και μετά τη σχολή Ξενοδοχειακών Επαγγελμάτων πέρασε από τη θεωρία στην πρακτική με την παρασκευή χειροποίητου φύλλου Βηρυτού!

Όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια για επαγγελματίες, συμμετέχει σε επιδείξεις και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα διδάσκοντας!

Έχει συνεργαστεί ή συνεργάζοται με μαγαζιά στη Βόρεια Ελλάδα, με το μαγαζί του Φίλιππα Γαβανά στη νότιο Ελλάδα, στην Κρήτη με το εργοστάσιο του Σαβουϊδάκη και στον Κρητικό Φούρνο. Στην Αθήνα, με την Passarella, με τον Βάρσο, με το «Φύσις» που χρησιμοποιεί βιολογικές πρώτες ύλες (ζάχαρη, αλεύρι, γάλα, βούτυρο) και πολλά ακόμη.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Συμμετέχεις σε εξειδικευμένα σεμινάρια και ημερίδες του χώρου από καταξιωμένους επαγγελματίες της αγοράς
  • Παίρνεις μέρος σε μεγάλες εμπορικές εκθέσεις
  • Παρακολουθείς μεγάλα συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό
  • Λαμβάνεις συμμετοχή στο EDUCATION FESTIVAL, του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη, με πλήθος δωρεάν σεμιναρίων, συνεδρίων, ημερίδων και workshops
  • Έχεις τη δυνατότητα απόκτησης κορυφαίας πιστοποίησης από το βρετανικό φορέα απονομής τίτλων σπουδών NCFE, ενισχύοντας το βιογραφικό σου

Έναρξη

12:00 μμ

Τρίτη, Φεβρουάριος 28, 2017

Διεύθυνση

Πατησίων 31, ΑΘΗΝΑ

ΚΡΑΤΗΣΗ