1. Ηγεσία Ομάδων
• Ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων (συγγραφή εκθέσεων / reports, δεξιότητες παρουσίασης, έρευνα & ανάλυση, εργασία σε ομάδες)
• Μεγιστοποίηση δυνατοτήτων – Life & Business Coaching
• Συναισθηματική Νοημοσύνη
• Ηγεσία Ομάδας
• Προσωπικό Πλάνο Ανάπτυξης – PDP
2. Στρατηγική Επιχειρήσεων
• Η έννοια της Στρατηγικής
• Ανάλυση Εξωτερικού Περιβάλλοντος
• Στρατηγικός Προσανατολισμός
• Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα
• Στρατηγικές Ανάπτυξης
• Στρατηγική Προϊόντος
• Στρατηγική και Ηγεσία
• Διεθνής Επιχειρηματική Στρατηγική
3. Οργάνωση & Λειτουργία Μονάδων Επισιτισμού (F & B Management)
• Η Δομή των Επισιτιστικών Επιχειρήσεων
• Αρχές Σχεδιασμού Χώρων και Εγκαταστάσεων Μαζικής Παραγωγής Φαγητών
• Προσδιορισμός & Επιλογή Εξοπλισμού
• Συστήματα Παραγωγής Φαγητών
• Σύνθεση Menu – Bar List- Wine List – All Beverages
• Προγραμματισμός Μαζικής Παραγωγής Φαγητών
• Κοστολόγηση Τροφίμων & Ποτών
• Υγιεινή και Ασφάλεια στις Επισιτιστικές Επιχειρήσεις
• Διοίκηση Ολικής Ποιότητας στις Επισιτιστικές Επιχειρήσεις
• Τάσεις & Εξελίξεις στη Γαστρονομία
• Workshop Γευσιγνωσίας
• Workshop Οινογνωσίας
• Workshop Καφέ
4. Τουριστικό Marketing
• Βασικές Έννοιες & Λειτουργίες Τουριστικού & Ξενοδοχειακό Marketing
• Το Τουριστικό Προϊόν
• Έρευνα Τουριστικής Αγοράς, Τμηματοποίηση
• Στρατηγικός Σχεδιασμός & Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων/Υπηρεσιών
• Brand & Branding
• Διαφήμιση – Επικοινωνία
• Εισαγωγή στο τουριστικό μάρκετινγκ και την ηλεκτρονική στρατηγική ως τμήμα της επικοινωνιακής στρατηγικής τουριστικών επιχειρήσεων
• Πωλήσεις & κανάλια διανομής στον Τουρισμό
• Μηχανές Αναζήτησης & Πλατφόρμες Κρατήσεων (booking.com, trivago.gr)
5. Διοίκηση Λειτουργιών Ξενοδοχειακών Μονάδων
• Κατηγορίες Ξενοδοχείων & Τμηματοποίηση Ξενοδοχείου
• Τύποι & Κατηγορίες Δωματίων/Κλινών – Κατάσταση & Τιμές
• Κατηγορίες Πελατών
• Rooms Division vs. Food / Beverage Division
• Τύποι, Πηγές, Ορολογία Κρατήσεων, Συμβόλαια, Τιμοκατάλογοι, Ασκήσεις προσομοίωσης
• Revenue Management
• Τεχνικές Πωλήσεων
• Διοίκηση – Προγραμματισμός – Στόχοι
• Πολιτικές Ξενοδοχείων
• Διοίκηση & Εκπαίδευση Ανθρώπινου Δυναμικού Ξενοδοχείων
• Διαχείριση Εσόδων / Εξόδων επιμέρους τμημάτων Ξενοδοχείου
• Εκπαιδευτική Επίσκεψη σε 5* ξενοδοχείο πόλης
6. Housekeeping Operations Management & Πρόγραμμα Διαχείρισης Ξενοδοχειακής Μονάδας – PROTEL
Ενότητα Α
• Γενικές & Περιοδικές Εργασίες
• Αρμοδιότητες Τμήματος Ορόφων στην ξενοδοχειακή επιχείρηση
• Σύνθεση, Οργάνωση & Διοίκηση προσωπικού οροφοκομίας
• Job descriptions in housekeeping
• Παρεχόμενες υπηρεσίες
• Διαχείριση Προμηθειών, Εξοπλισμού & Ιματισμού
• Οργάνωση & λειτουργία Πλυντηρίου & Λινοθήκης
• Απογραφές & Έλεγχος Απόδοσης & υπηρεσιών Ποιότητας
• Διοικητικές Λειτουργίες τμήματος, Συνεργασία με τα υπόλοιπα τμήματα
• Επαγγελματική αγωγή, ασφάλεια & υγιεινή στους χώρους εργασίας
Ενότητα Β PROTEL
• Εισαγωγή στο Πρόγραμμα Διαχείρισης Ξενοδοχείου
• Προφίλ Πελατών (Ιδιώτες – Εταιρίες – Τουριστικοί Πράκτορες)
• Δημιουργία κράτησης
• Επιλογές κράτησης
• Ταμείο – Έκδοση Παραστατικών – Χρεώσεις
• Πληρωμές – Διορθώσεις, Διαχείριση Δωματίων & Διαμονής Πελατών (Housekeeping, Βλάβες, Συντήρηση)
• Λίστες & Αναφορές, Ο ρόλος των Reports -MIS
• Ανασκόπηση της Εκπαίδευσης & Πρακτική Εξάσκηση
7. Event Management - Διοργάνωση Εκδηλώσεων
• Η Εξέλιξη του event management στη σύγχρονη πραγματικότητα
• Event Management: Ένα απόλυτα ομαδικό project
• Καθήκοντα 8 Δεξιότητες. Ανθρώπινο Δυναμικό στις επιχειρήσεις εστίασης – Αρμοδιότητες του Banqueting - Event Manager - Οργανόγραμμα
• Οργάνωση και Λειτουργία χώρων εστίασης εντός και εκτός ξενοδοχειακών μονάδων
• Σχεδιασμός Εκδηλώσεων / Συμφωνητικά, Xoρηγία & Sponsoring
• Πωλήσεις, Προβολή, Διαφήμιση & Δημοσιότητα Εκδηλώσεων
• Διαχείριση & Οργάνωση Κοινωνικών και Εταιρικών (Δεξιώσεις, Συνέδρια, Ημερίδες, Βαπτίσεις, Γάμοι κ.α.)
• Στήσιμο Αιθουσών & Εξοπλισμός αιθουσών(Setting), case studies
• Η Λειτουργία του Catering
• Προσφορές & κοστολόγηση μενού & budget Εκδηλώσεων
• Διαχείριση Κρίσεων & Παραπόνων στo event management: case studies
• Post Event management & After Sales